Wednesday, April 28, 2010

Kerana Sundae


Salam. its almost a month kowt after aku post entry dulu. U noe...i tried so hard to post a new entry, tp disebabkan broadband yg dibayar mahal setiap bulan neh xmmbantu dalam myumbangkan signal dan kespeedannye maka terdelay lah segala perancangan nk mengepost entry2 baru. PLUS! ak sebenarnye dah tulis dah,berjela jela mcm buku teks kajian tempatan pasal entry neh tetapi...dengan beraninye, dan dengan mengaku kebodohan diri, aku cubelah mengkontrol C kan segala text yang ade sementelahan kunun kunun aku nk adjust perenggan bagai2...pastuh,boleh la plak aku tekan jugak conrol C instead of control V. Zassss!! sekelip mate, semue yg telah ku tulis, yg telah ku karang berjam jam , HILANG. yer..hilang! Terus harituh ak update status FACEBOOK lantas tak bukak blog neh..merajuk la konon2...padehal?haha

Mmg biadap keadaan mase tuh...mbuatkan ak kecil hati dengan dunia maya neh. Tapi apekan daya, dengan nafsu yg mbuak buak nak menulis...ak pon pujuk lah hati yg lara neh untuk menulis kembali..untuk memeriahkan kembali industri penulisan yg kian runcing masakini!cewah!haha,shut up nuar. ;)

Orait,here goes the story. Ak dan ben otw nk blik rumah ak kat kerinchi which i have somethin to discuss wif my sister. On the way tu..signal minyak kereta ben pun mengerlip ngerlip nk minta diisi, lapar katenye. So ak n ben pon p lah kat petronas Bukit rahman putra (tataw lokasi?sile google). Nak pg ke petronas tuh, we have to make u turn as the petronas station is opposite the road yg kitorg lalu, Nak dijadikan cerita...Ben yg smemangnye seorg pemandu yg berhemat dan cermat telah mmandu ke arah kanan, seperti biasa..mmberikan signal dan menunggu di selekoh jalan sementara mnunggu untuk masuk ke jalan sebelah..


(ok..sile tukar mood pembacaan anda dan baca smbil mmbayangkan bunyi ketika situasi ini berlaku.)


Signal diberikan...TIK TOK..TIK TOK.. bunyinya sedikit pon tidak mematahkn tumpuan ben terhadap pemanduannya. ak yg ketika itu sedang mendengar lagu mmbantu ben memandang kearah jalan seberang bg memastikan tiada lagi kereta yg ada bg memudahkan kami untuk mmbuat u turn (ayat skema macam sial) tetapi..malang tidak berbau..ketika itu :


BAMMMMMMMMMMMMMM!! (sekali) (smbil memandang ke arah belakang)

BAMMMMMMMMMMMMMMM!! (owh..dua kali..tidak) (smbil kini menutup muke dengan bantal)


Ye kawan kawan..inilah cerita yg hendak aku smpaikan. Sang kancil berlari lari anak,melihat akan sang satria yg mengejarnye..sang kancil mjadi gelebah..panik tidak keruan, sang avanza pula tiba tiba muncul dan memeriahkan suasana.ah ~ Seperti cerita dongeng kanak kanak pula.well..tats not the real part. The real things happened was, kereta yg ak naek dilanggar oleh kereta KANCIL,kereta kancil pula dilanggar oleh kereta SATRIA n kereta satria pula dilanggar oleh kereta AVANZA. (huh!nak terkincit menaip tanpa henti..hehe) and its happend for real.yes!its kinda luks like movie scene, ala2 too fast too furious but mcm malay edition lah kan..but hey! ak terkejut..n terkesima.one shot kowt semue neh.

kalau tgk keadaan mase tuh,its all messed up!kereta kancil n satria i could say yg pling teruk..depan n belakang remuk n bumper?tak payah nk cakap lah..dah terbukak bagai bagai. Lucky for us, kereta kami hanya kemek belakang sebb kereta kancil tuh sempat brek before hit us. Thanx auntie,u such a gud driver.

ALHAMDULILLAH, semue org selamat cume ade sorg budak sekolah neh yg injured which he has some bleeding on his head , tp dah diselamatkn.dont worry ;)

Jalan kat situ terus jem, i tink..malaysian people neh mmg concern kowt.bile accident tuh happened jew, terus ntah org dari mane2 datang n tolong kitorg. mcm panggil superhero la plak kan? tp ramai jugak yg dtg untuk tengok je which i dont tink its a gud thing. "abang,sile bantu orang yer..bukan tgk tgk n ambil no plat tuh terus beli nombor ekor.jangan ok! "

Tapi ape yg boleh aku cakap,everybodies act professional. xde lah adegan tarik rambut tunding menuding sape salah sbb i tink..semue tahu semue salah masing masing n semue taw yg sapelah yang nak accident kan. semue menerima dengan redhanya.

Tapi ape ape pown..terima kasih ALLAH sebb selamatkn kami semue dari malapetaka itu ;)



Kereta kancil yg yg telah melanggar kami.

Dan kancil itu pula telah dilanggar oleh kereta satria.


Kereta merah gagah itu pula dilanggar oleh kereta avanza.


No plat kancil yg telah mjadi kenangan.



Adik yg tercedera. kesian die. ish ish



Bumper kereta satria yg telah tertanggal.



Ben yg cube mengetuk belakang keretanya yg telah dilanggar oleh kereta kancil.


Tajuk entry neh?owh..haha..sebab on the way nak isi minyak tuh, ben nk beli sundae kat mcd sane.so ak rase tuh la penyebab die.hihi.aku dah cakap ben..xpayah beli sundae..kau xnk dengar. ahaks! lari!! (^^p)

8 comments:

  1. sib baik kancil tuh cium ckit je buntot sang suria...

    ReplyDelete
  2. yer syg oi...sbaik ko xde pape...lucky semua kete brand malaysia...jdi x de la mahal yer nak claim pape...pape pon ko slmat yg pntg

    ReplyDelete
  3. hey beb.. u r not supposed highlight the car registration number lol...its wrong....

    ReplyDelete
  4. i thought ben said not to post about this matter in your blog. you're rather ignorant and stubborn aren't you.

    ReplyDelete
  5. anis: yup..naseb baek ah
    babe: alhamdulillah selamat semue
    bro khairie : yup2...betul2 ;)
    cik anonymous : wow! haha

    ReplyDelete
  6. cik nua bising i tak komen.. kesimpulannya kalo nak mkn sundae ajak rakan2 k! by fizie cute

    ReplyDelete
  7. mmm, thank god u ok..alhamdulillah..amin..huhu..selamat ea x de pape nuar..hmm~

    ReplyDelete

Wednesday, April 28, 2010

Kerana Sundae


Salam. its almost a month kowt after aku post entry dulu. U noe...i tried so hard to post a new entry, tp disebabkan broadband yg dibayar mahal setiap bulan neh xmmbantu dalam myumbangkan signal dan kespeedannye maka terdelay lah segala perancangan nk mengepost entry2 baru. PLUS! ak sebenarnye dah tulis dah,berjela jela mcm buku teks kajian tempatan pasal entry neh tetapi...dengan beraninye, dan dengan mengaku kebodohan diri, aku cubelah mengkontrol C kan segala text yang ade sementelahan kunun kunun aku nk adjust perenggan bagai2...pastuh,boleh la plak aku tekan jugak conrol C instead of control V. Zassss!! sekelip mate, semue yg telah ku tulis, yg telah ku karang berjam jam , HILANG. yer..hilang! Terus harituh ak update status FACEBOOK lantas tak bukak blog neh..merajuk la konon2...padehal?haha

Mmg biadap keadaan mase tuh...mbuatkan ak kecil hati dengan dunia maya neh. Tapi apekan daya, dengan nafsu yg mbuak buak nak menulis...ak pon pujuk lah hati yg lara neh untuk menulis kembali..untuk memeriahkan kembali industri penulisan yg kian runcing masakini!cewah!haha,shut up nuar. ;)

Orait,here goes the story. Ak dan ben otw nk blik rumah ak kat kerinchi which i have somethin to discuss wif my sister. On the way tu..signal minyak kereta ben pun mengerlip ngerlip nk minta diisi, lapar katenye. So ak n ben pon p lah kat petronas Bukit rahman putra (tataw lokasi?sile google). Nak pg ke petronas tuh, we have to make u turn as the petronas station is opposite the road yg kitorg lalu, Nak dijadikan cerita...Ben yg smemangnye seorg pemandu yg berhemat dan cermat telah mmandu ke arah kanan, seperti biasa..mmberikan signal dan menunggu di selekoh jalan sementara mnunggu untuk masuk ke jalan sebelah..


(ok..sile tukar mood pembacaan anda dan baca smbil mmbayangkan bunyi ketika situasi ini berlaku.)


Signal diberikan...TIK TOK..TIK TOK.. bunyinya sedikit pon tidak mematahkn tumpuan ben terhadap pemanduannya. ak yg ketika itu sedang mendengar lagu mmbantu ben memandang kearah jalan seberang bg memastikan tiada lagi kereta yg ada bg memudahkan kami untuk mmbuat u turn (ayat skema macam sial) tetapi..malang tidak berbau..ketika itu :


BAMMMMMMMMMMMMMM!! (sekali) (smbil memandang ke arah belakang)

BAMMMMMMMMMMMMMMM!! (owh..dua kali..tidak) (smbil kini menutup muke dengan bantal)


Ye kawan kawan..inilah cerita yg hendak aku smpaikan. Sang kancil berlari lari anak,melihat akan sang satria yg mengejarnye..sang kancil mjadi gelebah..panik tidak keruan, sang avanza pula tiba tiba muncul dan memeriahkan suasana.ah ~ Seperti cerita dongeng kanak kanak pula.well..tats not the real part. The real things happened was, kereta yg ak naek dilanggar oleh kereta KANCIL,kereta kancil pula dilanggar oleh kereta SATRIA n kereta satria pula dilanggar oleh kereta AVANZA. (huh!nak terkincit menaip tanpa henti..hehe) and its happend for real.yes!its kinda luks like movie scene, ala2 too fast too furious but mcm malay edition lah kan..but hey! ak terkejut..n terkesima.one shot kowt semue neh.

kalau tgk keadaan mase tuh,its all messed up!kereta kancil n satria i could say yg pling teruk..depan n belakang remuk n bumper?tak payah nk cakap lah..dah terbukak bagai bagai. Lucky for us, kereta kami hanya kemek belakang sebb kereta kancil tuh sempat brek before hit us. Thanx auntie,u such a gud driver.

ALHAMDULILLAH, semue org selamat cume ade sorg budak sekolah neh yg injured which he has some bleeding on his head , tp dah diselamatkn.dont worry ;)

Jalan kat situ terus jem, i tink..malaysian people neh mmg concern kowt.bile accident tuh happened jew, terus ntah org dari mane2 datang n tolong kitorg. mcm panggil superhero la plak kan? tp ramai jugak yg dtg untuk tengok je which i dont tink its a gud thing. "abang,sile bantu orang yer..bukan tgk tgk n ambil no plat tuh terus beli nombor ekor.jangan ok! "

Tapi ape yg boleh aku cakap,everybodies act professional. xde lah adegan tarik rambut tunding menuding sape salah sbb i tink..semue tahu semue salah masing masing n semue taw yg sapelah yang nak accident kan. semue menerima dengan redhanya.

Tapi ape ape pown..terima kasih ALLAH sebb selamatkn kami semue dari malapetaka itu ;)



Kereta kancil yg yg telah melanggar kami.

Dan kancil itu pula telah dilanggar oleh kereta satria.


Kereta merah gagah itu pula dilanggar oleh kereta avanza.


No plat kancil yg telah mjadi kenangan.



Adik yg tercedera. kesian die. ish ish



Bumper kereta satria yg telah tertanggal.



Ben yg cube mengetuk belakang keretanya yg telah dilanggar oleh kereta kancil.


Tajuk entry neh?owh..haha..sebab on the way nak isi minyak tuh, ben nk beli sundae kat mcd sane.so ak rase tuh la penyebab die.hihi.aku dah cakap ben..xpayah beli sundae..kau xnk dengar. ahaks! lari!! (^^p)

8 comments:

  1. sib baik kancil tuh cium ckit je buntot sang suria...

    ReplyDelete
  2. yer syg oi...sbaik ko xde pape...lucky semua kete brand malaysia...jdi x de la mahal yer nak claim pape...pape pon ko slmat yg pntg

    ReplyDelete
  3. hey beb.. u r not supposed highlight the car registration number lol...its wrong....

    ReplyDelete
  4. i thought ben said not to post about this matter in your blog. you're rather ignorant and stubborn aren't you.

    ReplyDelete
  5. anis: yup..naseb baek ah
    babe: alhamdulillah selamat semue
    bro khairie : yup2...betul2 ;)
    cik anonymous : wow! haha

    ReplyDelete
  6. cik nua bising i tak komen.. kesimpulannya kalo nak mkn sundae ajak rakan2 k! by fizie cute

    ReplyDelete
  7. mmm, thank god u ok..alhamdulillah..amin..huhu..selamat ea x de pape nuar..hmm~

    ReplyDelete