Saturday, April 4, 2009

keDEMAMan kePANASan.aiyak!


[haha].first biar aku gelak2 dahulu..yelah kan,arituh pyer la seronok menaip blog.kunun dah ade blog kateny.SERONOK2!TIBE2..pada malam itu..ala2 selepas makan ngn rum8 ak kat luar ak pon balik ah..tgk jap lah beberaper ceriter yg sepatutny xelok ditgk[jeng2 jeng..citer ape kah itu?][haha].ak mcm pelik sbb badan ak pon panas semacm.my body temperature rapidly increased,ak yg mcm nga mgelabah tuh pon ala2 menutup ceriter ituh dan terus la titoo..titoo pyer titoo ak rase ak xleh nk control so ak pon sms la  SUPERHERO CORECHECK aka abg aku[hehe,harus lah kene carut nanti ;p]..ak ckp yg ak dmm panas,die ckp macm neh ngn ak "Adik manis,nanti abg manis amek adik manis kat UITM K?"[hahaha,sumpah die xcakap macmtuh!ak tipu jew kowt.hehe]

so ak pon titoo la dulu sbb die ckp die nga nk otw kat sini,dlm around 4am die pon sms ckp yg die dah smpai,ak yg dah mgelabah ayam[pack barang pon tidak lg yer tuan2][huhu] pon terus lah capai ape yg buleh dicapai sehinggakan boxer pon lupe nak bawak.[hehe]tuh paling koman,tang paling besh nh..kerje2 final exam haruslah tertinggal.kunun2 nk blik rumah nk berehat n pg klinik.dalam kepale otak berpk.. "ape ituh final exam?ape ituh assigmnet?" WAH! lupe sebentar nh[hehe] xda lah mcm tuh..ak tipu gak lagi.[haha]

walau demam nh,jaket kulit ksayangan bersame beannie serta skart yg santek elok terletak dibadan[walau demam style kene ade UOLS][haha]so my abg pon bwak lah ak blik..otw dlm kete ak pon diam seribu bahase,yelah!kan demm..kalau ak ckp ngn die ak dmm tibe2 ak berceriter bagai nk rak yg cmneh ak dmm or ape ituh demm kat die mau die tibe2 drop ak kat tepi highway n suh ak blik jalan kaki..cmneh?[haha]so aku pon bertekad dalm hati[BETEKAD YER TUAN2] duduk dan diam jew waktu die drive walhal mmg sakit pon.haha,ak mencarut lagi neh.

smpai jew umah ak pon trus masuk bilik,ibu tibe2 dtg n ak ckp ngn ibu mcmneh "ibu,ibu..ekal[kat umah fmly pgl ak ekal]yg sopan santun n berbudi bahase nh demam n sgt sejuk la..ibu peluk?" lalu ibu pon peluk ah aku..WAH!ak sgt la tharu..ibu peluk lame sebelum ibu kuar pg buatkan ak air milo suam tuh [huhu][besh2]

Badan ak dah rase mcm oven dah,,kalau letak telur kat aku mau dah jadi omelet n boleh terus dimakan..haha,korang MAMPU?[ahaks!]so ak pon mcm lah titoo smbil guling2 kunun2 nk bg panas badan.esokny bile ak bgun badan ak agak2 panas la gak n mase tuh semue yg sms ak haruslh tidak dilayan kan?tp ala2 kerane adeny sifat kemanusiaan dan sifat persahabatan yg kukuh[WAH!terkesima jap][hehe] ak pon reply.THANX Sbb concern (^^,)/

mlm ituh abg corecheck dtg n bawak la ak pg ke klinik.ibu n putri ikut sekali pg[GEGEH Nh] malam2 pergi.[haha]kitorg pon pg la klinik kat BANGSAR then ak pyer la tyed doc nh ape ah dose ak kene demam[hehe][guraw][haruslh doc tuh chinese kan].doc ckp ak nh dmm biase tp posibilty tuk kene denggi tuh ade..die suh ak minum byk air.bla.bla.bla[ak dgr mcm die nga berOPERA la plak]ak pon angguk jela tande setujuh walhal dlm berangin jew.kalau iye pon amek ah blood n test ke.kaN?SETUJUH XWAHAI BAKAL2 DOKTOR Diluar sane?[ahaks!]

blik jew ak pon trus la makan ubat itu..trus titoo smpai esokny ;)

bgun2 bdn panas ak.ayah ak pyer lah chuak smpai nk bwak ak pg hospital tp ak ckp xpayah la kowt..ibu ak yg besh tuh plak asek layan ak dgn penuh kasih syg mbuatkn ak xmau blik uitm n ala2 nk buat sakit selalu jew.[hehe]tp ak xnk ah susah kn ibu.so bile abg corecheck tye bile ak nk blik ak pon ckp la jam6.dalam pada itu..ak pon titoo tgu die.

pukul 5.45 die dah smpi so ak pon suh ah die tgu,demam ak pon dah kurang so boleh la enjoy..cik curs,here i come![hahahaha].dlm pukul 7++ ak pon smpai kat UITM..THANX ABG CORECHECK! (^^,)/

apresiasi kepade:

IBU,AYAH,ABG CORECHECK,BOY,kawAN2 baek kuh!,BEN,PAKCIK,DEAN,FARAHH,NANAPERRY n beberape name yg xegt[jap2 nk check inbox list][haha][SEMANGAT!]

kepade korg2 yg nga demam ,ak taw perasaan korg..so jemput2lah minum air suam byk2[ahaks!] (^^p)/

9 comments:

  1. demam mmg mnyiksakan.
    ahaks.
    rmai yg syng kamoo.
    ahaks

    ReplyDelete
  2. huhuhu..
    budak kechik demam yer.. cian nyer
    demam sebab wat blog ker??

    :P

    ReplyDelete
  3. ade hati nak berblog gak..
    haha
    gud job

    ReplyDelete
  4. hehe
    yalah..i also can write a blog wat.
    even xsehebat raja petra but hey!come on...everybody can write kowt
    hehe ;p

    ReplyDelete

Saturday, April 4, 2009

keDEMAMan kePANASan.aiyak!


[haha].first biar aku gelak2 dahulu..yelah kan,arituh pyer la seronok menaip blog.kunun dah ade blog kateny.SERONOK2!TIBE2..pada malam itu..ala2 selepas makan ngn rum8 ak kat luar ak pon balik ah..tgk jap lah beberaper ceriter yg sepatutny xelok ditgk[jeng2 jeng..citer ape kah itu?][haha].ak mcm pelik sbb badan ak pon panas semacm.my body temperature rapidly increased,ak yg mcm nga mgelabah tuh pon ala2 menutup ceriter ituh dan terus la titoo..titoo pyer titoo ak rase ak xleh nk control so ak pon sms la  SUPERHERO CORECHECK aka abg aku[hehe,harus lah kene carut nanti ;p]..ak ckp yg ak dmm panas,die ckp macm neh ngn ak "Adik manis,nanti abg manis amek adik manis kat UITM K?"[hahaha,sumpah die xcakap macmtuh!ak tipu jew kowt.hehe]

so ak pon titoo la dulu sbb die ckp die nga nk otw kat sini,dlm around 4am die pon sms ckp yg die dah smpai,ak yg dah mgelabah ayam[pack barang pon tidak lg yer tuan2][huhu] pon terus lah capai ape yg buleh dicapai sehinggakan boxer pon lupe nak bawak.[hehe]tuh paling koman,tang paling besh nh..kerje2 final exam haruslah tertinggal.kunun2 nk blik rumah nk berehat n pg klinik.dalam kepale otak berpk.. "ape ituh final exam?ape ituh assigmnet?" WAH! lupe sebentar nh[hehe] xda lah mcm tuh..ak tipu gak lagi.[haha]

walau demam nh,jaket kulit ksayangan bersame beannie serta skart yg santek elok terletak dibadan[walau demam style kene ade UOLS][haha]so my abg pon bwak lah ak blik..otw dlm kete ak pon diam seribu bahase,yelah!kan demm..kalau ak ckp ngn die ak dmm tibe2 ak berceriter bagai nk rak yg cmneh ak dmm or ape ituh demm kat die mau die tibe2 drop ak kat tepi highway n suh ak blik jalan kaki..cmneh?[haha]so aku pon bertekad dalm hati[BETEKAD YER TUAN2] duduk dan diam jew waktu die drive walhal mmg sakit pon.haha,ak mencarut lagi neh.

smpai jew umah ak pon trus masuk bilik,ibu tibe2 dtg n ak ckp ngn ibu mcmneh "ibu,ibu..ekal[kat umah fmly pgl ak ekal]yg sopan santun n berbudi bahase nh demam n sgt sejuk la..ibu peluk?" lalu ibu pon peluk ah aku..WAH!ak sgt la tharu..ibu peluk lame sebelum ibu kuar pg buatkan ak air milo suam tuh [huhu][besh2]

Badan ak dah rase mcm oven dah,,kalau letak telur kat aku mau dah jadi omelet n boleh terus dimakan..haha,korang MAMPU?[ahaks!]so ak pon mcm lah titoo smbil guling2 kunun2 nk bg panas badan.esokny bile ak bgun badan ak agak2 panas la gak n mase tuh semue yg sms ak haruslh tidak dilayan kan?tp ala2 kerane adeny sifat kemanusiaan dan sifat persahabatan yg kukuh[WAH!terkesima jap][hehe] ak pon reply.THANX Sbb concern (^^,)/

mlm ituh abg corecheck dtg n bawak la ak pg ke klinik.ibu n putri ikut sekali pg[GEGEH Nh] malam2 pergi.[haha]kitorg pon pg la klinik kat BANGSAR then ak pyer la tyed doc nh ape ah dose ak kene demam[hehe][guraw][haruslh doc tuh chinese kan].doc ckp ak nh dmm biase tp posibilty tuk kene denggi tuh ade..die suh ak minum byk air.bla.bla.bla[ak dgr mcm die nga berOPERA la plak]ak pon angguk jela tande setujuh walhal dlm berangin jew.kalau iye pon amek ah blood n test ke.kaN?SETUJUH XWAHAI BAKAL2 DOKTOR Diluar sane?[ahaks!]

blik jew ak pon trus la makan ubat itu..trus titoo smpai esokny ;)

bgun2 bdn panas ak.ayah ak pyer lah chuak smpai nk bwak ak pg hospital tp ak ckp xpayah la kowt..ibu ak yg besh tuh plak asek layan ak dgn penuh kasih syg mbuatkn ak xmau blik uitm n ala2 nk buat sakit selalu jew.[hehe]tp ak xnk ah susah kn ibu.so bile abg corecheck tye bile ak nk blik ak pon ckp la jam6.dalam pada itu..ak pon titoo tgu die.

pukul 5.45 die dah smpi so ak pon suh ah die tgu,demam ak pon dah kurang so boleh la enjoy..cik curs,here i come![hahahaha].dlm pukul 7++ ak pon smpai kat UITM..THANX ABG CORECHECK! (^^,)/

apresiasi kepade:

IBU,AYAH,ABG CORECHECK,BOY,kawAN2 baek kuh!,BEN,PAKCIK,DEAN,FARAHH,NANAPERRY n beberape name yg xegt[jap2 nk check inbox list][haha][SEMANGAT!]

kepade korg2 yg nga demam ,ak taw perasaan korg..so jemput2lah minum air suam byk2[ahaks!] (^^p)/

9 comments:

  1. demam mmg mnyiksakan.
    ahaks.
    rmai yg syng kamoo.
    ahaks

    ReplyDelete
  2. huhuhu..
    budak kechik demam yer.. cian nyer
    demam sebab wat blog ker??

    :P

    ReplyDelete
  3. ade hati nak berblog gak..
    haha
    gud job

    ReplyDelete
  4. hehe
    yalah..i also can write a blog wat.
    even xsehebat raja petra but hey!come on...everybody can write kowt
    hehe ;p

    ReplyDelete