Friday, October 22, 2010

Open Haus Ben dan Anuar


Salam , 2 minggu lepas sempatlah penulis dan Ben membuat open haus bertempat dirumah penulis di Kerinchi . Alhamdulilah , ramai yang datang sampai tak menang tangan penulis nak melayan lagi nak menambah makanan dan pada masa yang sama nak kena cuci pinggan mangkuk . haha 

Perancangannya telah dibuat lebih kurang seminggu sebelum , penat dari buat wedding jimmy masih lagi terasa tapi tetap penulis gagahkan diri , wah ! ayat skema . hehe , Penulis sangat sangat berpuas hati dengan open haus yang penulis buat ni , makanan alhamdulilah cukup cuma penulis agak terkilan bila kawan kawan rapat penulis tak dapat datang . Kepada Syafiq , shukri , babe , intan , halimah dan ayu ! korang memang biadap ! haha

Penulis dah takde idea nak menulis , hah ! penulis letak la gambar gambar yang nan indah ni tuk tatapan pembaca pembaca semua *padehal ramai dah mintak mane gambar open haus arituh . Maaf la , penulis agak busy sekarang . tapi apa apa pun , penulis tetap bersemangat menunggu internet yang tak nak perlahan pulak ni mengupload gambar2 tersebut . haish

Oh ye , kepada Makcik2 sebelah rumah , jiran jiran , kawan kawan putri , kawan kawan amir (yakni adik adik penulis ) , Ed , Ain , Shin chan , Wee , doktor zuhry , Arif dan kawan , PEKJAH DAN MAI (*Saje je penulis tulis huruf besar ) , Remy , Jack , Kak jaja , Mia , kawan kawan kak jaja , Amir Mirza dan kawan kawan , Adam , Shahril , Farah , Erna , zila dan fizie , Haliza dan keluarga dan Kepada nama nama yang penulis terlepas pandang : Terima kasihlah sebab datang ke rumah penulis yang tak berapa cantik tu ;)


Nah ! Gambar gambar disebalik tabir open haus Penulis dan Ben 







During The open haus : before , after and after party . wah ! hehe ;)

































Owh , lupe penulis nak mention . malam tu adalah Ayam masak merah , rendang daging , kari ayam , nasi impit , Bread butter puding *penulis buat sendiri ye tuan tuan dan puan puan * , puding indonesia dan kek secret recipe yang sedap tak ingat tuh . fuh ! penulis sangat sangat lah berpuas hati dengan makanan tersebut , terima kasih wahai Chef Ibu ;)

Oh ye , semua yang datang siap tambah menambah tanpa segan silu . penulis terharu .



Dan inilah my Ibu ! Wanita yang bertanggungjawab memastikan open haus itu berjalan lancar . since my dad dah takde , my ibu sangat sangat sangat sangat lah take a gud care of us .. penulis sangatlah sayang ibu penulis . masa buat open haus tu ibu penulis cakap " sebenarnya ibu tengah sakit ni , tapi sebab anak ibu sorang ni ibu buatkan jugak " . penulis hampir menangis bila ibu penulis cakap camtuh , ibu penulis memaksa dirinya untuk memasak * which penulis pon memasak bersama sama lah * Ibu , bila ekal berjaya nanti , ekal belikan ibu rumah siap dengan pembantu rumah yer , pasni ibu tak payah susah susah dah *kata penulis kepada ibu .



Dan inilah Puteri , adik penulis merangkap floor manager ..hehe , adik penulis nila pergi ke sana sini , tolong layan kawan kawan penulis waktu penulis tengah busy ;)


*Tujuan sebenar open haus tu adalah untuk menghebah hebahkan kepada semua yang ben dan penulis sudah mendaftar kan nama syarikat kami iaitu QARMASUTRA . Its our first baby so kami agak sangat excited . will post something bout it soon which qarmasutra punyer blog pon akan disiapkan . thanx for the support . last but not least , thanx kepada semua yg datang , maaf kalau terlepas nak ajak ke ape , it just a small makan makan , jangan ambil hati naa and maaf kalau ada kekurangan sewaktu penulis dan ben membuat open haus tersebut . and kepada kak ida , sape suh duduk dekat kelantan , kan dah xboleh join ! hehe , ok dah habis .

Oh lagi satu *tak habis habis gak ni * penulis mengambil masa hampir 2jam semata mata nk upload gambar gambar ni . hehe , penat ! maaf naa , xde caption ...korang buat buat paham sahaje ;)

10 comments:

  1. kerol syg.... sgt best open house rumah kamu tu... uhhhhh ruginye x pegi (T_T) puding indonesia tu mcm best je nyum2 plus ngn ayam masak merah pulak.. rugi2... rugi aku x pegi... nextime ill make sure aku org petama bediri dpan pintu umah ko! rumah ko cantik gila la!!! mesti ko yg deco kan??? uit nanti nak soh ko hias umah aku heheee
    ::ernie shamira::

    ReplyDelete
  2. owh lg 1 telupa... congratulation for ur new baby !!! =) bejaya da kawan aku ni =)
    ::ernie::

    ReplyDelete
  3. ernie : nnti ade mase dtg la.insyaAllah ade rezeki ak buat lagi ;)
    thanx for the wsih..kalau kawan kawan kau ade nak kawen ke..suh la aku buat..xpon kalau kau yg kawen. wah ! hehe ;p

    ReplyDelete
  4. testing2, comment one two three.. =)

    ReplyDelete
  5. wahh mai n pekjah super bibik dlm open haus ni...hehehe

    ReplyDelete
  6. fiza : thanx fiza . syg fiza ;)

    cik anonymous : wah ! takutnye ..sape ni entah ! takutnye ! rina gadis melayu ke ? ;p

    ReplyDelete
  7. mai : yela mai . entry siap bulan januari , bulan januari 3013 baru kau komen kan . xpe
    hehe

    ReplyDelete

Friday, October 22, 2010

Open Haus Ben dan Anuar


Salam , 2 minggu lepas sempatlah penulis dan Ben membuat open haus bertempat dirumah penulis di Kerinchi . Alhamdulilah , ramai yang datang sampai tak menang tangan penulis nak melayan lagi nak menambah makanan dan pada masa yang sama nak kena cuci pinggan mangkuk . haha 

Perancangannya telah dibuat lebih kurang seminggu sebelum , penat dari buat wedding jimmy masih lagi terasa tapi tetap penulis gagahkan diri , wah ! ayat skema . hehe , Penulis sangat sangat berpuas hati dengan open haus yang penulis buat ni , makanan alhamdulilah cukup cuma penulis agak terkilan bila kawan kawan rapat penulis tak dapat datang . Kepada Syafiq , shukri , babe , intan , halimah dan ayu ! korang memang biadap ! haha

Penulis dah takde idea nak menulis , hah ! penulis letak la gambar gambar yang nan indah ni tuk tatapan pembaca pembaca semua *padehal ramai dah mintak mane gambar open haus arituh . Maaf la , penulis agak busy sekarang . tapi apa apa pun , penulis tetap bersemangat menunggu internet yang tak nak perlahan pulak ni mengupload gambar2 tersebut . haish

Oh ye , kepada Makcik2 sebelah rumah , jiran jiran , kawan kawan putri , kawan kawan amir (yakni adik adik penulis ) , Ed , Ain , Shin chan , Wee , doktor zuhry , Arif dan kawan , PEKJAH DAN MAI (*Saje je penulis tulis huruf besar ) , Remy , Jack , Kak jaja , Mia , kawan kawan kak jaja , Amir Mirza dan kawan kawan , Adam , Shahril , Farah , Erna , zila dan fizie , Haliza dan keluarga dan Kepada nama nama yang penulis terlepas pandang : Terima kasihlah sebab datang ke rumah penulis yang tak berapa cantik tu ;)


Nah ! Gambar gambar disebalik tabir open haus Penulis dan Ben 







During The open haus : before , after and after party . wah ! hehe ;)

































Owh , lupe penulis nak mention . malam tu adalah Ayam masak merah , rendang daging , kari ayam , nasi impit , Bread butter puding *penulis buat sendiri ye tuan tuan dan puan puan * , puding indonesia dan kek secret recipe yang sedap tak ingat tuh . fuh ! penulis sangat sangat lah berpuas hati dengan makanan tersebut , terima kasih wahai Chef Ibu ;)

Oh ye , semua yang datang siap tambah menambah tanpa segan silu . penulis terharu .



Dan inilah my Ibu ! Wanita yang bertanggungjawab memastikan open haus itu berjalan lancar . since my dad dah takde , my ibu sangat sangat sangat sangat lah take a gud care of us .. penulis sangatlah sayang ibu penulis . masa buat open haus tu ibu penulis cakap " sebenarnya ibu tengah sakit ni , tapi sebab anak ibu sorang ni ibu buatkan jugak " . penulis hampir menangis bila ibu penulis cakap camtuh , ibu penulis memaksa dirinya untuk memasak * which penulis pon memasak bersama sama lah * Ibu , bila ekal berjaya nanti , ekal belikan ibu rumah siap dengan pembantu rumah yer , pasni ibu tak payah susah susah dah *kata penulis kepada ibu .



Dan inilah Puteri , adik penulis merangkap floor manager ..hehe , adik penulis nila pergi ke sana sini , tolong layan kawan kawan penulis waktu penulis tengah busy ;)


*Tujuan sebenar open haus tu adalah untuk menghebah hebahkan kepada semua yang ben dan penulis sudah mendaftar kan nama syarikat kami iaitu QARMASUTRA . Its our first baby so kami agak sangat excited . will post something bout it soon which qarmasutra punyer blog pon akan disiapkan . thanx for the support . last but not least , thanx kepada semua yg datang , maaf kalau terlepas nak ajak ke ape , it just a small makan makan , jangan ambil hati naa and maaf kalau ada kekurangan sewaktu penulis dan ben membuat open haus tersebut . and kepada kak ida , sape suh duduk dekat kelantan , kan dah xboleh join ! hehe , ok dah habis .

Oh lagi satu *tak habis habis gak ni * penulis mengambil masa hampir 2jam semata mata nk upload gambar gambar ni . hehe , penat ! maaf naa , xde caption ...korang buat buat paham sahaje ;)

10 comments:

  1. kerol syg.... sgt best open house rumah kamu tu... uhhhhh ruginye x pegi (T_T) puding indonesia tu mcm best je nyum2 plus ngn ayam masak merah pulak.. rugi2... rugi aku x pegi... nextime ill make sure aku org petama bediri dpan pintu umah ko! rumah ko cantik gila la!!! mesti ko yg deco kan??? uit nanti nak soh ko hias umah aku heheee
    ::ernie shamira::

    ReplyDelete
  2. owh lg 1 telupa... congratulation for ur new baby !!! =) bejaya da kawan aku ni =)
    ::ernie::

    ReplyDelete
  3. ernie : nnti ade mase dtg la.insyaAllah ade rezeki ak buat lagi ;)
    thanx for the wsih..kalau kawan kawan kau ade nak kawen ke..suh la aku buat..xpon kalau kau yg kawen. wah ! hehe ;p

    ReplyDelete
  4. testing2, comment one two three.. =)

    ReplyDelete
  5. wahh mai n pekjah super bibik dlm open haus ni...hehehe

    ReplyDelete
  6. fiza : thanx fiza . syg fiza ;)

    cik anonymous : wah ! takutnye ..sape ni entah ! takutnye ! rina gadis melayu ke ? ;p

    ReplyDelete
  7. mai : yela mai . entry siap bulan januari , bulan januari 3013 baru kau komen kan . xpe
    hehe

    ReplyDelete